Sesion 1
Moderadores: Mario A. Galaviz Espinoza, Mayra González Félix
10:30 - 11:00 |
Dominique P. Bureau (University of Guelph, Canada): Insights in to the potential Pre-processing of feed ingredients to improve their nutritive value to aquaculture species. |
11:00 - 11:30 |
Allen Davis (Auburn University, USA): Fact or fiction: Methionine requirement for Pacific white shrimp Litopenaeus vannamei. |
11:30 - 12:00 |
Manuel Yufera (Instituto de Ciencias Marinas de Andalucía, Spain): El ciclo diario de la digestión en peces cultivados. Aspectos funcionales y metodológicos. |
12:00 - 12:15 |
Coffee break |
12:15 - 12:45 |
Felipe Vieira (Universidad Federal de Santa Catarina, Brasil): Aditivos alimentarios para camarones marinos: salud y nutrición. |
12:45 - 13:15 |
Bruno Gómez Gil (CIAD, Mazatlán): Efecto de la dieta en el microbioma intestinal de organismos acuáticos. |
13:15 - 13:45 |
Miguel Angel Olvera Novoa (CINVESTAV, Mérida): La nutrición y alimentación del pepino de mar (Echinodermata, Holothuroidea). Situación actual y perspectivas para el desarrollo de su cultivo intensivo. |
13:45 - 15:15 |
Lunch |
Sesion 2
Moderadores: Elizabeth Cruz, Julián Gamboa
15:15 - 15:45 |
Eric Pedersen (Pacifico Aquaculture SA de SAPI): Maricultivo Sustentable Comercial de Lobina Rayada, Morone saxatilis, en México. |
15:45 - 16:45 |
Conal David True (Universidad Autónoma de Baja California): Concept and Design of the New Fish Biotechnology Unit (UBP) as a Scaling Towards Mass Production of Totoaba Juveniles. |
16:15 - 16:45 |
Mayra L. González Félix (Universidad de Sonora): Culture of marine sciaenids in low salinity: an opportunity for expanded aquaculture in Mexico. |
16:45 - 17:15 |
Artur Rombenso (Universidad Autónoma de Baja California): Lípidos alternativos en la nutrición de peces marinos. |
17:15 - 19:00 |
Coffee break. Poster evaluation |
19:00 - 22:00 |
Ice breaker. Bar Andaluz, next to conference room, Ex hotel Riviera. |
Sesion 3
Moderadores: Gabriela Gaxiola Cortés, David Villareal Cavazos
15:30 - 16:00 |
Ignacio Fernández Monzón (Universidad de Algarve, Portugal): Non-coding RNAs: uncovering their potential relevance in fish nutrition. |
16:00 - 16:30 |
Dariel Tovar Ramírez (CIBNOR, La Paz): Enfoques transcriptómicos en el jurel Seriola rivoliana. |
16:30 - 17:00 |
Emyr Peña (Universidad Juárez Autónoma de Tabasco, Cátedra CONACyT): Change in protein digestion capacity during juvenile fish ontogeny: Approach on spotted rose snapper (Lutjanus guttatus). |
17:00 - 17:30 |
Rebeca Martínez Rodríguez (Centro de Ingeniería Genética y Biotecnología, Cuba): Synthetic growth hormone secretagogue GHRP-6 exhibits enhanced growth activity and immune system stimulation in teleost fish and shrimp. |
17:30 - 18:30 |
Coffee break. Poster evaluation. |
18:30 - 19:30 |
Reunión. Asociación de Especialistas en Nutrición Acuícola, A.C. |
Sesion 1
Moderadores: Carlos Alfonso Álvarez G., Lus M. López
9:00 - 9:30 |
Helena Peres (Universidad do Porto, Portugal): Protein and amino acid nutrition of marine fish species. |
9:30 - 10:00 |
Luis Héctor Hernández (Universidad Nacional Autónoma de México): Energy budget for the freshwater prawn Macrobrachium acanthurus. |
10:00 - 10:30 |
Anuj Nishanth Lipton (University of Pondicherry, India): Role of marine metabolites in shrimp growth, production and disease prevention. |
10:30 - 10:45 |
Coffee break |
10:45 - 11:15 |
David A. Villarreal Cavazos (Universidad Autónoma de Nuevo León): Evaluación de la atractabilidad, palatabilidad y consumo de ingredientes en alimentos balanceados para el camarón blanco del pacífico Litopenaeus vannamei. |
11:15 - 11:45 |
Angel Isidro Campa Córdoba (CIBNOR La Paz): Uso profiláctico de aditivos inmunoestimulantes en el camarón blanco, Litopenaeus vannamei. |
11:45 - 12:15 |
José Antonio Mata Sotres (Catedras - UABC): Enteritis inducida por la harina de soya en las dietas de peces marinos: efectos sobre la integridad del intestino dital y la respuesta inmune en Totoaba macdonaldi. |
12:15 - 12:45 |
Gabriela Gaxiola Cortés (UMDi-Sisal, UNAM): Herramientas de análisis para el estudio de la nutrición de los peces marinos tropicales de la península de Yucatán. |
12:45 - 13:15 |
Ken Overturf (ARI): Understanding the biology behind selective improvement of Salmonids for traits linked to enhanced growth and utilization of plant protein-based feeds. |
13:15 - 14:00 |
Coffee break Poster exhibition. |
14:00 - ... |
Lunch Tour Baja Seafood Expo |
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20:00 - 00:00 |
Poster Awards Closing ceremony Closing dinner |